CT-EcoSIGNO elektronikus bizonylatkezelő és utalványozó program

A CT-EcoSIGNO egy elsősorban a vezetők igényeit kiszolgáló program modul, amivel a szállítói és vevői számlák, átutalások utalványozása, rendelések, szerződések engedélyezésének folyamata és mindezek adminisztrációja gyorsan áttekinthető módon történhet. A CT-EcoSIGNO a rendszer használói (a vezetők) részére időt, míg a papírmentes működésnek köszönhetően az intézmény részére pénzt takarít meg.

A CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer kiegészítéseként készült el a CT‑EcoSIGNO modul, amelynek célja, hogy a CT-EcoSTAT rendszer használata során lehetőség szerint minimalizáljuk a papíron történő bizonylatkezelést.
Tapasztalataink szerint a modern ügyviteli szoftverek alkalmazásának legnagyobb problémája a papírbizonylatok kezelése, erre a problémára kíván frappáns megoldást nyújtani a CT-EcoSIGNO program.

Milyen előnyökkel jár a CT-EcoSIGNO program használata?

 • A rendszer az elektronikus igazolás/engedélyezés révén nagymértékben egyszerűsíti, könnyíti a vezetők munkáját, rengeteg aláírással töltött idő spórolható meg, illetve a továbbiakban szükségtelenné válik a vaskos aláíró mappák használata.
 • Az elektronikus igazolás/engedélyezés bárhonnan elvégezhető, a vezetők ezeket a teendőiket az irodán kívülről is intézhetik.
 • Gombnyomásra, egy felületről elérhetővé tesz minden bizonylatot (szerződés, számla, stb.) a rendszer használói számára, így a tételek keresgélésével töltött időt tudjuk hasznosabb tevékenységre fordítani.
 • Feleslegessé válik egyes bizonylatok nyomtatása, másolása, hiszen minden felhasználó – akinek joga van rá – láthatja az eredeti bizonylat képét.
 • Egy bizonylat egyszerre több helyen is használható a bizonylat fizikai utaztatása nélkül. Ezáltal például a pénzügyi osztályra beérkező papír alapú számlák nem kerülnek ki onnan, csak elektronikus formában közlekednek, így elkerülhető a bizonylatok „elkallódása”.
 • A rendszer lehetőséget biztosít a bizonylatok státuszának nyomon követésére, figyelmeztetést küld a határidős teendőkről.
 • Több telephely esetén a fizikai utaztatás elkerülésével az intézmények jelentős költséget spórolhatnak meg.
 • A gazdasági és gazdálkodási folyamatokat nem akadályozza, hogy egy bizonylat egyszerre fizikailag csak egy helyen lehet, hiszen az elektronikusan tárolt számlák, bizonylatok, utalványok tetszőleges helyen használhatók egyidejűleg.
 • A rendszer a dokumentumkezelő rendszerekből képes átvenni a szerződések, rendelések, szállítói számlák digitális képét, így a gazdasági rendszerben nem szükséges ezeknek a bizonylatoknak a digitalizálását újra elvégezni.
 • Fentiekből adódóan jelentős költségmegtakarítás érhető el.
 • A CT-EcoSIGNO program „kikényszeríti” – a megfelelő engedélyezési szintek beállításával – a 2011. évi CXCV. államháztartási törvény, valamint a 368/2011.(XII.31.) Kormányrendelet és a belső szabályzatok szerinti szigorú működést, ugyanakkor széles körűen paraméterezhető, az adott intézmény folyamataira szabható.