Kapcsolat
Kapcsolat

CompuTREND Zrt.

H-1119 Budapest, Fehérvári út 84/A.

+36 (1) 353-9650
Hírarchívum - 2016
Közzétéve: 2016. november 18.

A Magyar Államkincstár korábban kezdeményezett egy új KGR-K11 fejlesztést, mely fejlesztés lényege a standard formátumú főkönyvi kivonat feltöltési lehetőség megvalósítása KGR-K11 rendszerbe. A KGR-K11 fejlesztés kapcsán a Kincstár felkérte a gazdasági rendszereket fejlesztő cégeket, hogy fejlesszék le a XML formátumú főkönyvi kivonat adatexport lehetőséget.

A CompuTREND Kft. a Magyar Államkincstár által megadott séma szerint a fejlesztést elkészítette, ezzel az CT-EcoSTAT program az adatexportra felkészült. Mielőtt azonban ezt a fejlesztést a Főkönyv modulban publikálnánk, szeretnénk tesztelni, melyhez a Magyar Államkincstár - a felhívás szerint – rövidesen egy teszt környezetet biztosít a fejlesztő cégeknek. Amint a teszt környezet rendelkezésünkre áll a tesztelést haladéktalanul megkezdjük, és a tesztelést követően az adatexport lehetőséget elérhetővé tesszük minden jogszabály követési szerződéssel rendelkező partnerünk részére térítésmentesen.

A Magyar Államkincstár tájékoztatása alapján, várhatóan a 2016. november havi IKJ benyújtásakor (2016.12.20.) lesz lehetőség először az XML formátumú főkönyvi kivonat csatolására a KGR-K11 rendszerben. 2016. 12. havi IKJ adatszolgáltatástól kezdődően (2017.02.05.) kötelező lesz a főkönyvi kivonat ilyen formájú csatolása.

Az XML formátumú kivonat feltöltést a november havi IKJ-hez időben biztosítani fogjuk az CT-EcoSTAT rendszerben.

Az XML adatexport lehetőség publikálási időpontjáról tájékoztatni fogjuk Önöket rövidesen.