Kapcsolat

CompuTREND Zrt.

H-1119 Budapest, Fehérvári út 84/A.

+36 (1) 353-9650
A CT-ECOSTAT Egészségügyi Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer kiegészítése az esetszintű ráfordítás kimutatására, elemzésére alkalmas modulokkal

A CompuTREND 2000 Fejlesztő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. az Új Magyarország Fejlesztési Terv „Vállalati innováció támogatása" című pályázat keretében elnyert támogatás felhasználásával a CT-EcoSTAT Integrált Gazdasági és Gazdálkodási szoftverét az egészségügy számára egyedülálló és egyre inkább nélkülözhetetlen, az esetszintű ráfordítás kimutatását és elemzését támogató kontrolling funkciókkal fejlesztette tovább. A 67 996 000 forint összköltségű beruházás 30 598 200 forint támogatás felhasználásával valósult meg.

A CT-EcoSTAT Integrált Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer közel 90%-os részesedésével piacvezető gazdasági szoftver megoldás a magyar kórházi piacon. Az egészségügy finanszírozásának alakulása nyomán az egészségügyi intézményeknél egyre sürgetőbb az egy adott beteg (eset) kezelésére, valamint a különböző kezelés típusokra vonatkozó pénzügyi kontrolling kimutatások (esetszintű ráfordítás, rövidítve: BERÁF) készítése, elemzése. Ezt az igényt kielégítő program fejlesztését valósítottuk meg a projekt keretében abból a célból, hogy a CT-EcoSTAT Rendszer a modern egészségügy és kórházi vezetés elvárásait is egyedülálló módon képes legyen kezelni.

Az egészségügy jelenlegi gazdasági helyzetében elkerülhetetlen, hogy a kórházak tényadatokkal rendelkezzenek arról, hogy egy-egy beteg, betegségcsoport gyógyítása valójában milyen költségekkel jár.